V restavraciji Marina Portorož bomo v mesecu marcu gostili vinarja meseca. Gradnja blagovne znamke Vina Blažič se je začela leta 1993. Danes Blažičevi obdelujejo 9 hektarjev vinogradov, ki se razprostirajo na slovensko-italijanski strani Goriških Brd. Vzgajajo predvsem bele sorte, od katerih posebno mesto zavzemata tradicionalni briški sorti rebula in sauvignonasse (nekdanji furlanski tokaj).
»Glavna značilnost naših vin, ki v bistvu 'samo' nadaljujejo zgodbo iz vinograda in med katerimi smo še prav posebno ponosni na tradicionalni briški sorti: rebulo in sauvignonasse (nekdanji tokaj), so zaradi naravi prijaznega načina pridelave grozdja in predelave le tega v vino, izjemno karakterna, sortno značilna in nezamenljivo naša - Blažičeva,« razlaga Borut Blažič.
Degustacija vin se bo odvijala 19.marca s pričetkom ob 19.uri.
Meni
Malvazija 2018, Suho
Ocvrte olive in mozzarella
****
Rebula 2018, Suho
Pozdrav šefa kuhinje
****
Jakot 2017, Suho
Carpaccio bučk z granatnim jabolkom na frtaliji z divjimi šparglji
Mešani siri z našo marmelado
*****
Sauvignon 2017, Suho
Pistacijeva rižota s škampovo espumo
počasi kuhan krak hobotnice po metodi sous vide
*****
Blaž rdeče 2008, Suho
Goveja tagliata z omako črnega tartufa
na krompirjevih rezinah in sotirani zelenjavi
****
Rebula Robida 2015, Suho
Bela čokoladna pena v objemu lešnikovega sponge
in pistacijevega croumbla
Cena na osebo: 30,00€